A titokzatos fegyver
II. rész
- Az egész hajcihő egy fegyver miatt van.
- Egy fegyver? Miféle fegyver?
- Nem tudok róla igazából semmit, csak annyit, hogy egy különleges fegyver.
- De, te, hogy keveredtél ilyesmibe? Azt hittem utálod az erőszakot.
- Egy barátom által. Egy maffia családba tartozott. Szert tett erre a fegyverre, aminek az ereje olyan hatalmas volt, hogy nem tudta azt senki irányítani. Úgy gondolta, hogy a fegyvert elrejti egy helyre, hogy a titokzatos fegyvert soha senki se tudja felhasználni, ha valaki mégis képes lenne a használatára.
- Értem. És mi volt az a tekercs amit elloptak tőled?
- Az a tekercs a kulcs, hogy meglehessen találni a fegyver rejtekhelyét.
- Szóval egy térkép?
- Nem igazán. Egy leírás, amit egy ősi nyelv alapján írt meg annak idején a barátom.
- És kik voltak azok a maffiák akik elvitték?
- A Byorn maffia családba tartoznak.
- Valami információd van még róluk?
- Semmi egyébbel nem tudok szolgálni sajnálom.
- Azt nem értem még, hogy a barátod miért pont rád bízta a tekercset?
- Gyerekkorunk óta ismertük egymást. Mindent együtt csináltunk. Ugyanabba az iskolákba jártunk, a céljaink is hasonlóak voltak és annak ellenére, hogy ő maffia lett én meg ügyvéd még így is fennmaradt a barátságunk.
- Szóval ha jól értem, akkor a tekercstől azért nem szabadultál meg, mert tisztelted a barátodat?
- Pontosan.
- Örülök, hogy végül mégis együtt működtél velünk. – és Ando vállára raktam a kezem
- Köszönöm szépen a vendéglátást és az együttműködést.
- Én köszönöm, hogy megvédted a lányomat. – erre elmosolyodtam egy kicsit, aztán elköszöntem és elmentem
~ Mostantól minden másodperc számít, sietnem kell.
Aztán gyorsan elindultam hogy elérjem a repülőt, amit sikeresen el is értem. Egész végig a titokzatos fegyveren járt a fejem, hogy milyen fegyver lehet az olyan, amit uralni kell.
~ Talán egy Doboz? Az talán megmagyarázná, miért kell annyira egy Maffia családnak.
Mikor megérkeztem Japánba, mindenhova futottam, egyszerűen sietnem kellett az információval Iemitsu-hoz. Iemitsu már várt rám, azonban nem egyedül. Ott volt Lal Mirch is aki megnőtt egy kicsit az évek folyamán.
- Nagyszerű, már vártunk rád.
- Sajnálom, de elbuktam a küldetésemen. A Byorn egyik tagja az orrom elött vitte el a tekercset, ami ellen tehetetlen voltam. – mondtam lesütött fejjel
- Hát így tanítottalak én? Hogy elbukj egy küldetésen?
- Nagyon sajnálom.
- Ahhoz képest, nekem úgy tünik, hogy az imént egy családnak a nevét hoztad fel, amiről mi nem tudunk.
- A Byorn család az a szervezet, amelyik megakarta szerezni a titkot, de mostmár náluk van.
- Csak nem adod fel ilyen könnyen? Van még mit tanítanom neked.
- Nem buktál el Youshi. A küldetésed az volt, hogy információt szerezz. Amit meg is tettél, de nem teljesen. Ezáltal a küldetésed egyelőre nem bukott még el.
- Köszönöm Főnök. Viszont egy kis örömhírem is van ezzel kapcsolatban.
- Akkor ne titkolózz, hanem áruld el!
- A tekercs valójában nem egy térkép, amit valójában gondolom hittetek.
- Hanem?
- Egy leírás, hogy hol található. Azonban az írás nyelve ősi és ha szerencsénk van, még van egy kis időnk míg lefordítják, hogy mit is jelent.
- Nagyszerű, ez tényleg örömhír, de ettől még ne bízd el magad.
- Viszont akad még itt egy kis probléma.
- Mi lenne az?
- Ettől függetlenül, hogy tudjuk kinél van, attól pontosan még nem tudjuk hogy hol lehet.
- Ez viszont tényleg probléma lehet. Azonban a Vongola elött nincsenek titkok, mivel rengeteg szövetségesünk van, akiktől megtudhatjuk az információt.
- Viszont Youshi, figyelmeztetlek, hogyha egy maffia család tud a fegyverről, akkor az nem lehet akármilyen, úgyhogy ez a küldetés a képességeidet lehetséges, hogy meghaladja.
- Az én hibám ez az egész. Vállalom a kockázatot.
- Helyes. De addig is míg megszerzem a megfelelő információkat, azt szeretném Lal, hogy megfelelő kiképzésben részesítenéd Youshit. Továbbá szeretném, ha vele tartanál majd a küldetés folyamán.
- Igenis Iemitsu.
- Na kölyök úgy látszik újra én leszek a mestered és nagyon remélem fejlődtél valamit azóta, mert most sokkal kíméletlenebb leszek.
- Nem fogsz bennem csalódni.
Rögtön el is indultunk edzeni.
- Na mi az, ne mond, hogy ilyen gyenge vagy?
~ Nem csoda.. Hiszen ő is erősödött.
- Az nem valami fer, ha a mester is erősödik időközben, tudod e Lal?
- Talán azt hiszed, legyőznél, ha a régi énem lenne még itt?
- Ki tudja.
- Nem tanultál semmi újat, de azt látom az önbizalmad az jócskán nőtt.
- Igen? Úgy gondolod? Akkor ezt figyeld! – és ezzel egy időben, megmutattam neki a fegyverem hosszabbik alakját.
- Hosszabb fegyver? Remélem tudod, hogy ez nem változtat semmin. Mert így az erőd és a támadásod hossza lehet, hogy drasztikusan nő, de ezzel egyidőben, sokkal lassabb lesz a támadásod is.
- Akkor teszteljük a terióriádat, hogy igaz e.
- Rendben, de ne várd, hogy visszafogjam magam. – és rámlőtt egy lövedéket.
- Ez semmi! – Elkezdtem pörgetni, magam elött a Lucifert míg eső lángot bocsájtok ki rá, így sikeresen és könnyedén hárítva Lal támadását.
- Chö. – és rámlött egy erősebb lövedékekből álló sorozatot, amelyekből az utolsót nem tudtam hárítani, ezért gyorsan félreugrottam.
Azonban Lal nem hagyta abba a tüzelést, ami elől nekem folyamatosan rohannom kellett.
- Na hova lett az a fene nagy önbizalmad?
~A fenébe ki kell találnom valamit, amivel egy időben hárítom a támadásait és meg is támadom. – közben folyamatosan lőtt rám – A fenéért ilyen gyorsak ezek a lövedékek. Várjunk csak gyorsaság?
Mi lenne, ha kombinálnám a Lucifer alakjainak az erejét?
Így visszaalakítottam karpenge formájába a Lucifert és lángokat adtam a turbinába, s így nagy sebességre és repülésre tettem szert, aminek a segítségével már simán kikerültem a Lal lövedékeit. Mikor a közelébe értem, visszalakítottam a hosszú formájába a Lucifer-t. Mivel még bennem volt a lendület, ezért még volt bennem lendület. A szúrásom elől sajnos még ígyis el tudott ugrani.
Viszont a következő lépésem már nem látta előre, mivel a szúrás után rögtön, adagoltam egy kis lángot az így lévő Lucifer-be és eldobtam. Lal védelmi mozdulata, dicséretre méltó volt: A lábaival megragta a penge elejét és előre rugaszkodva, elugrott a Lucifer elől.
- Huh, ez nem sokon múlt. Azt hiszem még is csak tanultál valamit.
~ Hihetetlen, hogy milyen ügyes…
- Azt hiszem meg is van a tervem, hogy hogyan edzelek meg téged.
- Hmm?
- Ez, hogy váltogatod a fegyvereid alakjait, egész hatásos. Ezt fogjuk tökéletesíteni.
Elég extrém edzés volt, de voltaképp egy hét múlva, mire Iemitsu magához hivatott bennünket, már egész könnyen bírtam Lal edzéseit, szóval mindenképp hasznos volt.
- Sikerült megtalálnunk a Byorn maffia család rejtekhelyét és szeretném ha azonnali hatállyal elindulnátok, miután kipihentétek magatokat, mivel biztos kemény edzésed volt Youshi.
- Nos igen egy kis pihe…
- Köszönjük Iemitsu, hogy adsz időt a pihenésre, de nincs szükségünk rá, mert már most is tele vagyunk energiával, ugye Youshi?
- Nos volta… - és Lal ezzel egyidőben meg is ütött.
- Akkor engedelmeddel Iemitsu el is indulnánk.
El is indultunk, bár teljesen kivoltam fáradva, ami Lal-t természetesen kicsit sem zavarta. A rejtekhely Rómától egy nem messze lévő kis városban volt. Azonban pontos információnk nem volt arról, hogy mégis hol lehet. Szerencsénkre találtunk is egy Byorn tagot, aki éppen sétált az egyik utcán. Egy utca saroknyi távolságot tartva, feltűnésmentesen követtük. Az ürge, bement egy telefonfülkébe, majd egy számkombináció után a padló alatta megmozdult és levitte őt.
- Most mégis mit fogunk csinálni? Kipróbáljuk az összes kombinációt?
- Dehogy is. Hála a különleges távcsövemnek, jól láttam a kombinációt. De egyelőre várjunk egy keveset. Nem lenne helyes rögtön utána lemenni.
Pár múlva.
- Előre megyek. Biztos ami biztos.
- Okés.
~ A kombináció tényleg jó volt, ahogy mondta.
Rögtön lementem utána. Jó mélyen volt a bázis. Azonban volt egy bökkenő.
- Ez meg mi a fene ? Két ajtó, amire nyilak mutatnak?
- Biztos jó kódot ütöttünk be?
- Teljesen biztos vagyok benne, hogy igen. Viszont most mi tévők legyünk?
- Vagy ketté válunk és vagy együtt megyünk.
- Ha együtt megyünk, oda a meglepetés ereje. Ha együtt megyünk, lehet megszöknek előlünk.
- Válljunk ketté.
- Nem is lehetne jó másképp.
Így kettéváltunk. Voltaképp csak folyosók voltak az ajtó túloldalán. Azonban egyszer csak.
~ Omlik a padlóó.
~ Huh a fenébe. Még jó hogy tudok repülni.
A következő folyosón már elővigyázatosabb voltam, de hiába mivel.
~ Ez meg mi? Tele van lyukakkal a fal mindkét oldala. Még fent is.
~ Csak nem? A fenébe tuti nyilak, vagy valami lövedék jön ki a lyukakból, ha rossz helyre lépek. Na de mégis hova lépjek ha teljesen ugyanúgy néz ki a padló?
- De bolond vagyok. Egyszerűen átrepülök.
Azonban, amint elindultam előrefele már láttam a közelgő veszélyt. A lyukakból csakugyan nyilak jöttek ki, így villámgyorsan keresztülrepültem a folyosón.
~ Huh, Ez nem sokon múlt.
Tényleg nem, mivel észrevettem, hogy hátul több helyen is elvágódott ruhám. Ezután továbbhaladtam az ajtón, ami mögött már egy tágas szoba volt. Mint valami főnöki szoba úgy nézett ki. Valószínűleg igazam is volt, mivel az asztalon ott volt a tekercs, amiért jöttünk. Gyorsan fel is kaptam.
- Lal, megtaláltam.
- Tessék ? Nem hallak jól. Rossz az adás ismételd meg!
- Lal, hallassz?
~ A fenébe, semmit se értek abból amit mond, valami blokkolhatja a kommunikációt.
Ezután kinyílt a szobába vezető másik ajtó. Nem tudtam elrejtőzni.
- Egy behatoló? Nocsak, nocsak.
Szinezés alatt.